Glasatelier Gielen

Glasatelier Gielen is opgericht in 2016 door Wim Gielen. Als zoon van Sibylle Gielen, beeldend kunstenaar met een opleiding in Krefeld (Duitsland), kwam hij al op zeer jonge leeftijd in aanraking met glas. Toen hij negen jaar oud was maakte hij zijn eerste glas-in-loodraampje. Na omzwervingen richting de fotografie en film kwam hij weer terug bij het glas.
Het vak heeft hij van zijn moeder geleerd, maar de routine, het inzicht en de zakelijke kant van het vak kwamen stuk voor stuk voorbij toen hij bij GlasBewerkingsBedrijf Brabant werkte.
In die jaren ontwikkelde hij zich tot "all-round" glazenier.

Hij werkte onder andere samen met kunstenaars als Huub Kurvers en Marc Mulders. Ook de reconstructie van het glas-in-loodraam van Mien Visser Düker in de Bijenkorf te Den Haag werd grotendeels door hem uitgevoerd. De inspectie en rapportage van het centraal gebouw op het Binnenhof was één van de laatste opdrachten die hij in dienst van GBB heeft uitgevoerd.
Het volgen van de Master-Glass opleiding die Sibylle Gielen inmiddels had opgericht brachten hem ook verder als beeldend kunstenaar.
Na vele opdrachten in dienst van GBB en Glasatelier Immanuel uitgevoerd te hebben werd het tijd om voor zichzelf te starten als onafhankelijk bedrijf.

In 2014 trouwde hij met Dagmara Bernacka die zich al snel ontwikkelde tot een talentvolle vormgever in glas. Met zekere hand schildert en graveert ze op glas en is ook binnen alle andere facetten van het vak inmiddels onmisbaar.

Meest recente nieuwsartikelen

Geen nieuwsberichten gevonden